INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

KDV Steltloper

Kom bij ons spelen, ontdekken en ontwikkelen

Bij locatie Steltloper kan je kind terecht van 0 tot 13 jaar. Alle opvangvormen zitten hier bij elkaar: kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO. Dat maakt Steltloper al snel tot een vertrouwde plek. In de aparte babygroep worden baby’s liefdevol begeleid en is er de mogelijkheid om binnen of buiten te slapen. Voor de peuters is er ontwikkelingsgerichte opvang met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Ook na school zijn er veel mogelijkheden, van chillen tot sporten. Kortom elk kind voelt zich hier thuis.

Openingstijden

Maandag  07:00-18:30 uur
Dinsdag 07:00-18:30 uur
Woensdag  07:00-18:30 uur
Donderdag 07:00-18:30 uur
Vrijdag  07:00-18:30 uur

Contactgegevens

Dir. v.d. Mühlenlaan 30
6463 VZ Kerkrade
045-5459565
kdvsteltloper@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Ilse van Loo
i.vanloo@flowkinderopvang.nl

Proef de sfeer

Gevestigd in de Brede School Steltloper, Kerkrade – Oost

Babyopvang
Je baby komt in een kleine en speciaal voor baby’s ingerichte groep. Deze is volledig afgestemd op de behoeften van de allerjongsten: rust, veiligheid en geborgenheid. De inrichting van de groep en de begeleiding door onze babyspecialisten, prikkelen je baby de wereld om zich heen te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. Tevens volgen wij het voedingsritme van je kind.

Dreumesgroep
We hebben 1 dreumesgroep. Zodra je kindje kan lopen, stroomt het door naar deze groep. Meestal is dit rond 1.5 jaar. Diverse speelhoeken, spelmaterialen en activiteiten zorgen in de groepen voor afwisseling en avontuur, zodat kinderen op hun eigen manier ontdekken en op hun eigen tempo kunnen groeien.

Peutergroep
En dan hebben we nog een groep van 3 tot 4 jaar, waarin we de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de overstap naar de basisschool. In deze groep wordt VVE aangeboden. Ook werken we aan de zelfstandigheid van je kind, zodat de overstap naar de basisschool straks gemakkelijker gaat. We werken nauw samen met basisschool Steltloper en basisschool De Blokkenberg en zorgen voor een warme overdracht zodra je kind de overstap maakt naar de basisschool.

Structuur
We werken met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan je kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van je kind.

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezonde tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg zoals kipfilet, humus, zuivelspread, vegetarische smeerworst. Ook wordt er dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Buitenspelen
Je kind speelt dagelijks buiten wanneer het naar Kinderdagverblijf Steltloper komt. Voor de babygroep is er een aparte buitenruimte. Buitenspelen is gezond, dus dat doen we veel! Een ruime, groene en schaduwrijke buitenspeelplaats, direct grenzend aan het kinderdagverblijf, biedt je kind de mogelijkheid om naar hartenlust buiten te rennen, fietsen, klimmen, etc.

Breng- en haaltijden
Wij hanteren vaste breng- en haaltijden. Gedurende deze tijden is er ruimte om informatie uit te wisselen en je vragen te stellen aan de pedagogisch medewerkers.
's Ochtends is de brengtijd tot 09:00 uur en de haaltijd tussen 12:30 uur en 13:30 uur. 's Middags is de brengtijd tussen 13:00 uur en 13:30 uur en de haaltijd vanaf 16:00 uur. We adviseren ouders kinderen zo laat mogelijk op te halen, zodat de kinderen optimaal deel kunnen nemen aan ons dagprogramma.

Contact met jou als ouder
Een goed contact met jou als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar je wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvang je bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kunt je ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor je kind herkenbaar is.

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »