INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Oudercommissie

Laat uw stem horen

Hoewel we continu kritisch naar ons werk kijken en daarin ook de gesprekken met partners opzoeken, vinden wij het vooral belangrijk dat de belangen van kinderen en hun ouders goed worden vertegenwoordigd. Daarom heeft elke locatie van Flow kinderopvang een oudercommissie. Aan de oudercommissie nemen ouders deel die graag meedenken en een steentje willen bijdragen aan de optimalisering van de opvang en er op toezien dat wij ons werk uitstekend verrichten met de kwaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit die van ons mag worden verwacht.

Wie kan er deelnemen aan de oudercommissie?

Aan de oudercommissie nemen ouders deel die graag meedenken en een steentje willen bijdragen aan de verbetering van opvang. Mensen die begrijpen waar het om draait in de professionele kinderopvang en die meehelpen om van Flow kinderopvang een tweede thuis te maken. Leden die erop toe zien dat wij ons werk uitstekend verrichten met de kwaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit die van ons mag worden verwacht. Maar ook ouders die hun hand niet omdraaien om zo nu en dan een kinderfeestje of picknick te organiseren.
Deelname aan de oudercommissie is mogelijk zolang je kind gebruik maakt van onze kinderopvang. Er stromen dus altijd ouders uit. Daardoor zijn we continu op zoek naar ouders die willen deelnemen aan de oudercommissie.

Opbouwend overleg

De oudercommissies komen zo’n vier keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Vaak vinden deze vergaderingen online plaats. Daarnaast vindt er 2 keer per jaar een centrale oudercommissievergadering plaats. Tijdens de centrale oudercommissievergadering overlegt de voorzitter van de oudercommissie met de beleidsmedewerker, bestuurssecretaris en directeur-bestuurder. Tijdens dit overleg hebben de oudercommissies een zogeheten verzwaard adviesrecht ten aanzien van beleidsontwikkelingen op het gebied van pedagogiek (opvoedkunde), veiligheid, gezondheid, voeding, prijswijzigingen en openingstijden. Ook deze overleggen vinden meestal digitaal plaats. Je kunt als ouder dus op veel terreinen die je kind aangaan, je stem laten horen en je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Inzet oudercommissies

Hieronder zetten we graag nog even op een rij wat jouw rol en bijdrage kan zijn in een oudercommissie:
1. Vertegenwoordiging van ouders: Je fungeert als vertegenwoordiger van alle ouders van kinderen die gebruikmaken van de kinderopvang. Je verzamelt feedback, meningen en suggesties van ouders om ervoor te zorgen dat hun belangen en behoeften worden gehoord en gerespecteerd.
2. Overleg met de kinderopvangorganisatie: Je neemt deel aan overlegmomenten met ons als kinderopvangorganisatie, zoals vergaderingen met het management of de directie. Tijdens deze overleggen kun je vragen stellen, feedback geven, en standpunten van ouders overbrengen.
3. Adviseren over beleidszaken: Je hebt een adviserende rol bij het ontwikkelen en evalueren van het beleid van onze kinderopvangorganisatie. Je kunt bijvoorbeeld input geven over pedagogische benaderingen, veiligheidsprotocollen, voedingsbeleid en andere belangrijke zaken.
4. Toezicht op kwaliteit: Je houdt toezicht op de kwaliteit van de kinderopvangdiensten. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over de groepsgrootte, het opleidingsniveau van onze medewerkers, de hygiëne en veiligheidsmaatregelen, en de beschikbare voorzieningen.
5. Het stimuleren van ouderbetrokkenheid: Je stimuleert andere ouders tot betrokkenheid, door ouders aan te moedigen deel te nemen aan ouderbijeenkomsten, evenementen, en andere activiteiten die de samenwerking tussen ouders en de kinderopvang versterken.


Is dit iets voor jou?

Heb je goede ideeën over kinderopvang in het algemeen en over het verbeteren van de opvanglocatie van je kind? Vind je het daarnaast leuk af en toe een handje mee te helpen bij het organiseren van activiteiten? Meld je dan aan als lid van de oudercommissie!

Deel je interesse met de pedagogisch medewerkers of neem contact op met de locatiemanager. Zij vertellen je graag hoe jij kunt bijdragen aan de ontwikkeling van Flow kinderopvang. Uiteraard kun je ook een keer bij een oudercommissievergadering aanschuiven om te zien hoe het in zijn werk gaat. Op deze website onder het kopje vestigingen staan per vestiging de contactgegevens van de locatiemanager vermeld. 

Heb je geen tijd om lid te worden van de oudercommissie, maar wil je wel graag ondersteunen waar mogelijk? Ook dat kan. Meld je dan bij de pedagogisch medewerkers. Zij brengen je in contact met de oudercommissie, zodat zij aan kunnen geven wanneer ze hulp kunnen gebruiken.
BEKIJK FOLDER OUDERCOMMISSIE
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »