INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Peuteropvang Steltloper

Spelen, leren, ontdekken, ontwikkelen

Bij locatie Steltloper kan je kind terecht van 0 tot 13 jaar. Alle opvangvormen zitten hier bij elkaar: kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO. Dat maakt Steltloper al snel tot een vertrouwde plek. In de aparte babygroepen worden baby’s liefdevol begeleid en is er de mogelijkheid om binnen of buiten de slapen. Voor de peuters is er ontwikkelingsgerichte opvang met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Ook na school zijn er veel mogelijkheden, van chillen tot sporten. Kortom elk kind voelt zich hier thuis.

Openingstijden

Maandag 08.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Dinsdag 08.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Woensdag 08.15-12.15 uur 
Donderdag 08.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Vrijdag 08.15-12.15 uur

6 van de 12 vakantieweken geopend

Contactgegevens

Dir. v.d. Mühlenlaan 30
6463 VZ Kerkrade
045-5462321
povsteltloper@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Ilse van Loo
i.vanloo@flowkinderopvang.nl

Proef de sfeer

Peuteropvang Steltloper is gevestigd in basisschool Steltloper. 

Ontwikkelingsgerichte opvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn en bij ‘ de-grote-mensen-wereld’ horen. Dat is hun motief om te leren. Met de ontwikkelingsgerichte VVE methodiek Speelplezier is er voor de 3-jarigen bijzonder veel aandacht voor de taalontwikkeling. Een rollenspel, gesprekjes voeren, vragen stellen: het daagt je kind uit om te praten en nieuwe woorden te leren. De locatie biedt themahoeken waar je kind ongestoord kan spelen. De pedagogisch medewerkers begeleiden je kind in zijn spel, zonder daarin te sturen. Wanneer je peuter uiteindelijk naar de basisschool gaat, zal het ook in de eerste twee jaar volgens de VVE methodiek begeleid worden. Dat is duidelijk en prettig. Zo maakt je peuter een vliegende start!

De 2-jarigen worden voorbereid op de voor- en vroegschoolse educatie. Je kind komt twee dagdelen per week als het twee jaar is. Vanaf 2,5 jaar, mits er plaats is, kan je kind vier dagdelen per week komen. Dit is altijd een combinatie van 2 ochtenden en 2 middagen. 

Nauw contact met de gekoppelde basisschool
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. We hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

Peuteropvang Steltloper werkt samen met basisschool Steltloper en basisschool De Blokkenberg

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »