INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

FAQ'S

Antwoord op veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Mail of bel ons gerust! 
Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen 

Heb je vragen? Wellicht staat het antwoord tussen onderstaande veelgestelde vragen. Jouw antwoord niet kunnen vinden? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. 

Maak een keuze

Flow ouderportaal & app
Inschrijving / plaatsing
Ruilen / extra opvangdagen
Betalingen en facturen
Kinderopvangtoeslag
Beleid en kwaliteit
Studiedag
Je ontvangt 6 weken voor de startdatum een mail van KidsKonnect met daarin een activatielink voor het gebruik van het ouderportaal. Zodra je jouw account voor het ouderportaal hebt geactiveerd dan kun je met dezelfde inloggegevens de app in gebruik nemen. Heb je de mail niet gehad of wil je een instructie voor activatie ontvangen? Neem dan contact met ons op, zodat ook jij binnenkort hiervan gebruik kunt maken.

Met het ouderportaal en de -app:

- Beleef je de avonturen van je kind
- Lees je het digitale schriftje
- Kun je heel eenvoudig de afwezigheid van jouw kind doorgeven
- Vraag je ruildagen of extra opvang aan
- Ben je op de hoogte van belangrijke nieuwsberichten
- Kun je je facturen inzien
- Wijzig of bekijk je jouw persoonlijke gegevens


Belangrijk: Wanneer je leuke foto's wilt ontvangen van jouw kind zet dan direct fototoestemming aan in het ouderportaal (via je computer). In verband met de privacy staat deze bij installatie standaard uit.

Wanneer je jouw account voor het Flow ouderportaal hebt geactiveerd kun je ook gebruik maken van onze handige ouderapp.

Download de gratis KidsKonnect ouderapp in de App store (iPhone) of Google Play Store (Android), log in met dezelfde gegevens die je voor het ouderportaal gebruikt en volg de belevenissen van jouw kind, waar je ook bent. In de app plaatsen we foto’s van activiteiten van jouw kind. Dit doen we natuurlijk alleen als jij hier toestemming voor geeft. Wanneer je voor de eerste inlogt in KidsKonnect wordt er toestemming gevraagd voor het gebruik van de foto’s.

Als domeinnaam vul je flow.ouderportaal.nl in. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Bel naar ons kantoor: 045-5426688. 
Er wordt standaard een account aangemaakt voor de ouder die een contract heeft bij Flow kinderopvang. Hebben beide ouders getekend voor het contract, dan worden 2 accounts aangemaakt. Voor de ouder zonder contract (in het geval van gescheiden ouders) wordt geen account aangemaakt. Het is helaas (nog) niet mogelijk een extra account aan te maken voor de ouder zonder contract. De enige optie voor nu is de inlogcode delen met de andere ouder. 
Wanneer je voor de eerste keer inlogt in KidsKonnect wordt er toestemming gevraagd voor het gebruiken van foto's. Wil je dit tussentijds wijzigen dan kun je dit doorgeven aan een pedagogisch medewerker, of stuur een mailtje naar info@flowkinderopvang.nl
Je kunt je kind gratis en vrijblijvend inschrijven via de knop 'inschrijven' op deze website. 
Alle inschrijvingen worden op een wachtlijst verzameld. Wekelijks houden we de wachtlijst in de gaten en zodra er een plekje is krijg je hier zo spoedig mogelijk bericht over.  
Een inschrijving is geheel gratis en vrijblijvend. 
Dit is afhankelijk van de opvanglocatie. Bij de peuteropvang in Landgraaf kun je bij een aantal locaties (locaties die alleen 's ochtends geopend zijn) zelf de dagen kiezen. Natuurlijk afhankelijk van de beschikare dagen. Bij locaties in Landgraaf die zowel 's ochtends als 's middags geopend zijn, zijn alleen vaste combinaties mogelijk van ochtend en middag. In Kerkrade zijn ook alleen vaste combinaties van dagdelen beschikbaar. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze kindplanners via telefoonnummer 045-5426688.
Een wijziging van de inschrijving of van de opvang kun je per mail doorgeven aan info@flowkinderopvang.nl. De kindplanners verwerken de wijziging. Bij een opzegging van een contract hanteren we een maand opzegtermijn. Deze gaat in op de dag dat de opzegging ontvangen is.  
Zodra de inschrijving verwerkt is ontvang je hiervan een bevestiging per mail. 
Een opzegging kun je mailen naar info@flowkinderopvang.nl. We hanteren een maand opzegtermijn, volgens onze Algemene Voorwaarden. De Algemene Voorwaarden vind je ook op deze website. 
Het contract voor het kinderdagverblijf en de peuteropvang stopt automatisch zodra je kind vier jaar wordt. Indien je kind pas na de zomervakantie naar school gaat en je langer gebruik wilt maken van de opvang dan kun je hiervoor een verzoek indien via info@flowkinderopvang.nl. Doe dit op tijd, anders is het plekje misschien al vergeven aan een ander kindje. 

Het contract voor de BSO stopt automatisch als je kind 13 jaar wordt. 

Het contract kan tussentijds beëindigd worden met een maand opzegtermijn. Stuur hiervoor een mail naar info@flowkinderopvang.nl
Bij de kinderdagverblijven bieden we geen flexibele opvang aan. Bij de BSO is er soms wel een flexibel plekje beschikbaar. Of jouw gewenst plekje beschikbaar is kun je navragen bij onze kindplanners, via telefoonnummer 045-5426688.
We hebben geen ruildagen, maar wanneer je je kind minimaal 48 uur voor de start van de opvangdag afmeldt via Konnect, ontvang je die uren als afwezigheidstegoed. Vervolgens kun je dit afwezigheidstegoed binnen 6 maanden inzetten voor een extra dag. 
De meeste groepen zitten zo goed als vol. We kunnen je dus niet garanderen dat een extra dag (altijd) mogelijk is. We proberen 2 weken van tevoren via Konnect uitsluitsel te geven, maar soms weten we ook een dag van tevoren pas of het definitief kan of niet. We zijn afhankelijk van beschikbare medewerkers en beschikbare plekjes. 
Het is altijd mogelijk om een extra dag aan te vragen, ook als je geen tegoed hebt. Als deze dag goedgekeurd wordt, ontvang je hier een extra factuur van. Over deze extra uren kun je kinderopvangtoeslag aanvragen, zodat je alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. 
Afwezigheidstegoed wordt toegekend als je kind 48 uur van tevoren afgemeld is. Een ziekmelding gebeurt vaak op het laatste moment. Hiervoor wordt geen afwezigheidstegoed gegeven. Indien je verwacht dat je kind meerdere dagen ziek is, kun je hem/haar alvast voor een aantal dagen afmelden, waardoor je voor de dag die 48 uur in de toekomst ligt wel afwezigheidstegoed ontvangt. 
Het afwezigheidstegoed wordt toegekend als er 48 uur van tevoren, door de ouder, een afwezigheid doorgegeven wordt in Konnect. Wij zetten de kinderen van tevoren niet op afwezig, omdat er dan geen tegoed toegekend wordt. De verantwoording voor het ontvangen van tegoed voor een feestdag ligt dus bij jou als ouder. Je kind moet minimaal 48 uur van tevoren op afwezig gezet worden. Dit geldt uiteraard alleen voor de kinderen die een contract hebben op de dag waarop een feestdag valt. 
Het bankrekeningnummer van Flow kinderopvang staat rechtsboven op je factuur. 
Om je rekeningnummer te wijzigen kun je contact opnemen met ons centraal bureau. Mail naar info@flowkinderopvang.nl. De planners sturen je dan een nieuw SEPA formulier per mail. Dit kun je digitaal invullen. 
Als je je baan verliest ben je niet verplicht om de opvang per direct stop te zetten. Je hebt nog 3 maanden na het verlopen van je arbeidscontract recht op kinderopvangtoeslag en je kind(eren) kan nog gewoon naar de opvang. Zo heb je ruimte om op zoek te gaan naar een andere baan. Is het niet gelukt om na 3 maanden een nieuwe baan te vinden? Dan vervalt je recht op kinderopvangtoeslag en dan is het wel verstandig om de opvang op te zeggen. 
Je kunt je factuur automatisch laten incasseren door een automatische incasso af te geven. De meeste ouders doen dit, omdat het heel gemakkelijk is en je geen omkijken hebt naar de betaling. Als je niet voor een automatische incasso kiest, krijg je maandelijks een factuur en maak je zelf het bedrag over. De incasso vindt plaatst omstreeks de 1e van de maand. Valt de 1e van de maand in het weekend? Dan incasseren we op de eerstvolgende werkdag. 
Via Payt kun je direct je vraag stellen over de factuur. Je krijgt dan via Payt ook bericht. Wil je liever telefonisch uitleg? Neem dan contact op met ons centraal bureau via telefoonnummer 045-5426688.
Neem in dat geval contact op met ons centraal bureau via telefoonnummer 045-5426688. Onze collega's helpen je met het zoeken naar een passende oplossing. 
Je ontvangt van ons altijd eind januari of begin februari de jaaropgave. Deze vind je terug in Konnect, onder het kopje documenten & jaaropgaven. 
Op deze website staat op de pagina 'kosten' een rekentool. Vul daar de gevraagde gegevens in en je krijgt een indicatie van je kinderopvangtoeslag. Je kunt verschillende scenario's berekenen. Kom je er niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met ons centraal bureau: 045-5426688. 
Recht op kinderopvangtoeslag heb je als je werkt, een re-integratietraject volgt of studiefinanciering ontvangt. 
Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen via www.toeslagen.nl. Om hier in te loggen heb je een DigiD nodig.
Als je je baan verliest ben je niet verplicht om de opvang of de kinderopvangtoeslag per direct stop te zetten. Je hebt nog 3 maanden na het verlopen van je arbeidscontract recht op kinderopvangtoeslag en je kind(eren) kan nog gewoon naar de opvang. Zo heb je ruimte om op zoek te gaan naar een andere baan. Is het niet gelukt om na 3 maanden een nieuwe baan te vinden? Dan vervalt je recht op kinderopvangtoeslag. Zeg deze dus op tijd op. 
Ja dit is mogelijk. We hebben een convenant met de belastingdienst, waardoor dit mogelijk is. Indien wij de kinderopvangtoeslag (op tijd) ontvangen, ontvang je van ons een factuur voor alleen de eigen bijdrage. Indien je de kinderopvangtoeslag naar ons over wilt laten boeken, geef je dit aan op www.toeslagen.nl. Heb je hier hulp bij nodig? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 045-5426688. Wij vragen de toeslag dan graag samen met je aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 
In het LRK staan alle kinderdagverblijven, BSO locaties en peuteropvanglocaties die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. 
Het LRK-nummer staat vermeld op het contract dat we je per mail toesturen. Dit nummer moet ingevuld worden bij de aanvraag van de  kinderopvangtoeslag. 
Elke locatie wordt jaarlijks geïnspecteerd door de GGD. Tijdens de inspectie wordt beoordeeld of de locatie voldoet aan de gestelde eisen vanuit de Wet kinderopvang. Na afloop van de inspectie wordt een rapport opgemaakt. Alle inspectierapporten worden landelijk gepubliceerd via de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Tevens staat er op elke locatiepagina op de website een link naar de website waar je het rapport van die locatie kunt vinden.
1 keer per jaar is er een studiedag voor onze pedagogisch medewerkers. Dit is altijd tussen 1 maart en 1 april. De exacte datum wordt ruim van tevoren bekend gemaakt via het ouderportaal. Op deze dag is de locatie de hele dag gesloten. 

Voor kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO wordt voor deze dag afwezigheidstegoed toegekend, zodat deze dag op een andere dag ingehaald kan worden. Voor kinderen van de peuteropvang wordt deze dag in mindering gebracht op de factuur. 
Dit kan voorkomen als de kinderen naar verschillende locaties gaan. Kinderen die op dezelfde locatie worden opgevangen, hebben op dezelfde dag studiedag. We plannen de studiedag voor alle opvangvormen van een locatie op hetzelfde moment. Dus het maakt dan niet uit of je kind naar de peuteropvang, kinderdagverblijf of BSO gaat, ze hebben dan samen studiedag. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »