INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

KDV Reuzefijn

Zo veel te doen, zo veel te beleven

Buitenspelen, koken en kunst zijn thema’s die bij Reuzefijn veel aandacht krijgen. Er is een ruime, groene buitenspeelplaats met veel schaduw. Je kunt er rennen, fietsen, samen dollen en klimmen. Kinderen ontwikkelen en ontdekken er spelenderwijs. Veilig en onder begeleiding. Reuzefijn om bij te zijn!

Openingstijden

Maandag 08.00-18.30 uur
Dinsdag 08.00-18.30 uur
Woensdag 08.00-18.30 uur
Donderdag 08.00-18.30 uur
Vrijdag 08.00-18.30 uur

Er is ook vervroegde opvang mogelijk vanaf 07.00 uur
BSO Reuzefijn

Contactgegevens

Smedenstraat 1A
6461 GA Kerkrade
045-8884412
kdvreuzefijn@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Peggy Hamers
p.hamers@flowkinderopvang.nl|06-57547062

Proef de sfeer

Gelegen in het centrum van Kerkrade in de voormalige karakteristieke LTS. 

Babyopvang
Je baby komt in een kleine en speciaal voor baby’s ingerichte groep. Deze is volledig afgestemd op de behoeften van de allerjongsten: rust, veiligheid en geborgenheid. De inrichting van de groep en de begeleiding door onze babyspecialisten, prikkelen je baby de wereld om zich heen te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. Tevens volgen wij het voedingsritme van je kind.

Dreumesgroep
We hebben 1 dreumesgroep. Zodra je kindje kan lopen, stroomt het door naar deze groep. Meestal is dit rond 1.5 jaar. Diverse speelhoeken, spelmaterialen en activiteiten zorgen in de groepen voor afwisseling en avontuur, zodat kinderen op hun eigen manier ontdekken en op hun eigen tempo kunnen groeien.

Peutergroep
En dan hebben we nog een groep van 3 tot 4 jaar, waarin we de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de overstap naar de basisschool. In deze groep wordt VVE aangeboden. Ook werken we aan de zelfstandigheid van je kind, zodat de overstap naar de basisschool straks gemakkelijker gaat. We werken nauw samen met basisschool De Diabolo en basisschool St. Ursula en zorgen voor een warme overdracht zodra je kind de overstap maakt naar de basisschool.

Structuur
We werken met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan je kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van je kind.

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezonde tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg zoals kipfilet, humus, zuivelspread, vegetarische smeerworst. Ook wordt er dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Buitenspelen
Je kind speelt dagelijks buiten wanneer het naar Kinderdagverblijf Reuzefijn komt. Buitenspelen is gezond, dus dat doen we veel! Een ruime, groene en schaduwrijke buitenspeelplaats, direct grenzend aan het kinderdagverblijf, biedt je kind de mogelijkheid om naar hartenlust buiten te rennen, fietsen, klimmen, etc.

Contact met jou als ouder
Een goed contact met jou als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar je wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvang je bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kunt je ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor je kind herkenbaar is.

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »