INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

POV De Schatkist

Waar het voelt als een tweede thuis

Bij peuteropvang de Schatkist maken kinderen een vliegende start. Op deze warme en veilige plek in Bleijerheide werken we met voor- en vroegschoolse educatie; taalgericht groeien op een speelse manier. Met rollenspellen, vragen stellen en gesprekjes voeren, dagen we de kinderen uit en bereiden we ze goed voor op de basisschool.

Openingstijden

Maandag 08:00-11:30 uur en 12:00-15:30 uur
Dinsdag 08:00-11:30 uur en 12:00-15:30 uur
Donderdag 08:00-11:30 uur
Vrijdag 08:00-11:30 uur

6 van de 12 vakantieweken geopend 
Op woensdag gesloten

Contactgegevens

Feldbiss 210 A
6462 HC Kerkrade
045-5310905
povdeschatkist@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Peggy Hamers
p.hamers@flowkinderopvang.nl|06-57547062

Proef de sfeer

Ontwikkelingsgerichte opvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn en bij ‘ de-grote-mensen-wereld’ horen. Dat is hun motief om te leren. Met de ontwikkelingsgerichte VVE methodiek Speelplezier is er voor de 3-jarigen bijzonder veel aandacht voor de taalontwikkeling. Een rollenspel, gesprekjes voeren, vragen stellen: het daagt je kind uit om te praten en nieuwe woorden te leren. De locatie biedt themahoeken waar uw kind ongestoord kan spelen. De pedagogisch medewerkers begeleiden je kind in zijn spel, zonder daarin te sturen. Wanneer je peuter uiteindelijk naar de basisschool gaat, zal het ook in de eerste twee jaar volgens een VVE methodiek begeleid worden. Dat is duidelijk en prettig. Zo maakt je peuter een vliegende start!

De 2-jarigen worden voorbereid op de voor- en vroegschoolse educatie. Je kind komt twee als het twee jaar is. Vanaf 2,5 jaar mogen de kinderen 4 dagdelen komen.

Nauw contact met de gekoppelde basisschool
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Peuteropvang De Schatkist werkt samen met basisschool De Schatkist. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. We hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

GGD inspectie
We worden jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »