INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Peuteropvang Woelwaters

Kom spelen, ontdekken en ontwikkelen

Bij peuteropvang Woelwaters maken kinderen een vliegende start. Op deze warme en veilige plek in Bleijerheide werken we met voor- en vroegschoolse educatie; taalgericht groeien op een speelse manier. Met rollenspellen, vragen stellen en gesprekjes voeren, dagen we de kinderen uit en bereiden we ze goed voor op de basisschool.

Openingstijden

Maandag 8.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Dinsdag 8.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Woensdag 8.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur
Donderdag 8.15-12.15 uur en van 12.45-15.45 uur

6 van de 12 schoolvakanties geopend


Contactgegevens

Bleijerheiderstraat 125
6462 AH Kerkrade
045-5462127
povwoelwaters@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Peggy Hamers
p.hamers@flowkinderopvang.nl|06-57547062

Proef de sfeer

Ontwikkelingsgerichte opvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn en bij ‘ de-grote-mensen-wereld’ horen. Dat is hun motief om te leren. Met de ontwikkelingsgerichte VVE methodiek Speelplezier is er voor de 3-jarigen bijzonder veel aandacht voor de taalontwikkeling. Een rollenspel, gesprekjes voeren, vragen stellen: het daagt je kind uit om te praten en nieuwe woorden te leren. De locatie biedt themahoeken waar je kind ongestoord kan spelen. De pedagogisch medewerkers begeleiden je kind in zijn spel, zonder daarin te sturen. Wanneer je peuter uiteindelijk naar de basisschool gaat, zal het ook in de eerste twee jaar volgens een VVE methodiek begeleid worden. Dat is duidelijk en prettig. Zo maakt je peuter een vliegende start!

De 2-jarigen worden voorbereid op de voor- en vroegschoolse educatie. Je kind komt twee dagdelen per week als het twee jaar is. Vanaf 2,5 jaar, mits er plaats is, kan hij of zij vier dagdelen per week komen.

Nauw contact met de gekoppelde basisschool
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Peuteropvang Woelwaters is gekoppeld aan basisschool Bleijerheide. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. We hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

Wanneer je peuter uiteindelijk naar de basisschool gaat, zal het ook in de eerste twee jaar volgens de VVE methodiek begeleid worden. Dat is duidelijk en prettig. Zo maakt je peuter een vliegende start!

Contact met jou als ouder
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar je wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvang je een ouderbrief met thema informatie. Ook ontvang je de materialen om thuis een themagerelateerd knutselwerkje te maken.

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »