INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

POV ’t Eikske

Zingen, knutselen, spelen, gezelligheid!

Peuteropvang 't Eikske maakt deel uit van openbare basisschool De Harlekijn. Een veilige, warme plek waar kinderen én ouders zich thuis voelen. Hier krijgen kinderen alle ruimte om heerlijk te gaan ontdekken! Peuteropvang 't Eikske biedt voor- en vroegschoolse educatie aan. Kinderen worden zo op speelse wijze taalgericht voorbereid op de basisschool.

Openingstijden

Maandag 08:10 - 13:30 uur
Dinsdag 08:10 - 13:30 uur
Woensdag 08:10 - 13:30 uur
Donderdag 08:10 - 13:30 uur
Vrijdag  08:10 - 13:30 uur

Gesloten tijdens schoolvakanties

Contactgegevens

Pijler 15
6372 MJ Landgraaf
045-5323809
poveikske@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Kirsten Brouwers-Janssen
k.brouwers@flowkinderopvang.nl|06-13401816

Proef de sfeer

Peuteropvang “het Eikske” is gehuisvest in basisschool Harlekijn. De ruimte is kleurrijk en kindvriendelijk ingericht: twee speelhoeken, poppenhoek, atelier en een bouwhoek. Aan de inrichting is zeer veel zorg besteed. Hier moeten kinderen en ouders zich namelijk thuis voelen. Door de inrichting laten we weten dat het hier fijn en vertrouwd is om op ontdekkingstocht te gaan en dat een kind ook de mogelijkheid heeft om zich even terug te trekken als het dat wil. Zich veilig voelen is een belangrijke basis voor een kind om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen. Ook is er op de leeftijd en ontwikkeling afgestemd speelgoed aanwezig dat belangrijk is voor de motorische, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling van het kind.

Met 2 jaar kunnen kinderen 1 dag naar de peuteropvang komen. Vanaf 2.5 jaar heeft mag je kiezen voor 2 of 3 dagdelen. De kinderen worden begeleid door vaste ervaren pedagogisch medewerkers. We bieden ook VVE aan ( vroeg- en voorschoolse educatie). Er wordt gebruik gemaakt van het taalstimuleringsprogramma “Speelplezier’. Op speelse wijze krijgen kinderen een rijk aanbod aan taal en activiteiten om hun taalontwikkeling te stimuleren.

Nauw contact met de gekoppelde basisschool
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. We hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »