INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

KDV Kiekeboe

Met een mega groene buitenruimte

Kiekeboe is een prachtige locatie met ruime en leerrijke speelhoeken. Buiten is er een uitdagende tuin waar de kinderen veilig en onder begeleiding kunnen ravotten en ontdekken. Ook baby’s zijn welkom bij Kiekeboe. De allerkleinsten hebben een eigen buitenruimte waar ze (na toestemming van de ouders) ook mogen slapen. Heerlijk wegdommelen onder de ruisende bladeren.

Openingstijden

Maandag 06.30 -18.30 uur
Dinsdag 06.30 -18.30 uur
Woensdag 06.30 -18.30 uur
Donderdag 06.30 -18.30 uur
Vrijdag 06.30 -18.30 uur


Contactgegevens

Hammolenweg 9
6466 XT Kerkrade
045-5457682
kdvkiekeboe@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Chantal Hanno
c.hanno@flowkinderopvang.nl|06-57043251

Proef de sfeer

Gelegen aan de rand van het centrum van Kerkrade, met een heerlijke grote tuin. Er staat koffie en thee voor u klaar. U kunt zelfs “koffie to go’ meenemen voor onderweg naar uw werk!

Opvang
Kinderdagverblijf Kiekeboe heeft een babygroep voor kinderen van 0-1,5 jaar, een dreumesgroep van 1.5 - 2.5 jaar en twee groepen van 2,5 - 4 jaar. in de kleine, knusse babygroep volgen wij het voedingsritme van uw kind. Daarnaast is er alle tijd voor uw baby om te slapen in de eigen babyslaapkamer, en de wereld om zich heen te ontdekken, of even lekker te knuffelen.

Buitenbedjes
Bij Kinderdagverblijf Kiekeboe kan uw baby binnen of buiten slapen. Juist kinderen die wat moeilijker slapen, dromen heerlijk weg in de buitenbedjes! Natuurlijk stemmen we het buiten slapen van tevoren met je af.

Structuur
We werken met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan je kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van je kind. Kiekeboe is een prachtig kinderdagverblijf met ruime en leerrijke speelhoeken. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop geven. We zetten vaak de deuren open, zodat je kind ook in een andere groep en met andere vriendjes of vriendinnetjes kan spelen. Wel zo leuk!

Grote avontuurlijke tuin
Je kind kan zich buiten naar hartenlust vermaken in de grote tuin. Een doolhof met klimhuis, een glijbaan en moestuin: Kiekeboe biedt het allemaal.
De baby’s hebben een aparte buitenruimte, zodat ze beschermd de blaadjes aan de bomen horen ritselen en de wind voelen, maar ook samen met de grotere kinderen genieten van de zon, schaduw, eekhoorntjes, verschillende soorten vogels, wormen, mieren, etc. Een ideale plaats om te ravotten en te genieten van en in de natuur.

Voor- en vroegschoolse educatie 
Kinderdagverblijf Kiekeboe werkt met een variant van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Speelplezier. De methodiek Speelplezier staat voor samen, volwassenen en kinderen, plezier beleven aan spel. Kinderen leren taal, sociale en cognitieve vaardigheden door samen met andere kinderen te spelen onder leiding van meespelende, inspirerende, meer wetende, sensitieve (rekening houden met gevoelens van anderen), responsieve volwassenen ( adequaat reageren door op de juiste manier in te spelen op de signalen van kinderen).

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezond tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg, zoals ham, kipfilet en magere kaas. Ook wordt dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Contact met jou als ouder
Een goed contact met jou als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar u wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvang je bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kun je ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor je kind herkenbaar is.

In ons gezellig kinderdagverblijf kunnen de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar naar hartenlust met vriendjes spelen onder toeziend oog van gediplomeerde pedagogische medewerkers.

Klik hier om het jaarlijks inspectierapport van de GGD in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »