INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

KDV De Springplank

Knus, gezellig en vertrouwd

Ons kinderdagverblijf is met de grootste zorg veilig en sfeervol ingericht. De ruimte groepsruimtes nodigen uit tot ontdekken, leren en ontwikkelen Er is divers spelmateriaal aanwezig dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. De behoefte van een kind is afhankelijk van de leeftijd. Daar hebben wij oog voor en begeleiden ze met alle liefde!

Openingstijden

Maandag 07.00-18.30 uur
Dinsdag 07.00-18.30 uur
Woensdag 07.00-18.30 uur
Donderdag 07.00-18.30 uur
Vrijdag 07.00-18.30 uur
BSO De Springplank

Contactgegevens

Prins Bernhardstraat 40D
6441 AL Brunssum
045-2100211
kdvspringplank@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Peggy Hamers
p.hamers@flowkinderopvang.nl|06-57547062

Proef de sfeer

Gelegen in de Brede Basisschool Centrum in Brunssum

2 groepen
We hebben bij KDV De Springplank 2 groepen. Een groep van 0 tot 2 jaar en een groep van 2 tot 4 jaar. De inrichting van de groep is aangepast aan de leeftijd van de kinderen. In de groep van 0 tot 2 jaar werken 3 vaste medewerkers. In dit groepje worden maximaal 12 kindjes geplaatst. Zo is er voldoende aandacht voor elk kind! De tweede groep is een groep van 2 tot 4 jaar. In deze groep worden maximaal 16 kindjes geplaatst en werken we met 2 vaste medewerkers. In deze groep wordt het VVE-programma 'Speelplezier' aangeboden. 

Ontwikkelingsgerichte opvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Voor KDV De Springplank zijn dit basisschool De Opstap en basisschool De Trampoline. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow kinderopvang en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks kleiner. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. Zij hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

Structuur
We werken met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan je kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van je kind.

Buitenspelen 
We hechten grote waarde aan buitenspelen. Buitenspelen is gezond voor kinderen. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven, het bevordert de lichamelijke motoriek en het leert kinderen op jonge leeftijd hoe met elkaar om te gaan. ‘Gewoon’ buitenspelen maakt kinderen sociaal sterker. Daarom gaan wij dagelijks naar buiten, ook als het weer minder goed is.

Breng- en haaltijden
Wij hanteren vaste breng- en haaltijden. Gedurende deze tijden is er ruimte om informatie uit te wisselen en je vragen te stellen aan de pedagogisch medewerkers.
's Ochtends is de brengtijd tot 09:00 uur en de haaltijd tussen 12:30 uur en 13:30 uur. 's Middags is de brengtijd tussen 13:00 uur en 13:30 uur en de haaltijd vanaf 16:00 uur. We adviseren ouders kinderen zo laat mogelijk op te halen, zodat de kinderen optimaal deel kunnen nemen aan ons dagprogramma.

Contact met jou als ouder
Een goed contact met u als ouder vinden wij essentieel. Wij nemen dan ook uitgebreid de tijd voor de dagelijkse wederzijdse overdracht. Daarnaast houden we je via Konnect zo goed mogelijk op de hoogte van het verloop van de dag. 

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Voor het meest recente inspectierapport, klik hier.
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »