INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

KDV Dopi

Ontdekken, groeien en ontwikkelen

KDV Dopi ligt naast basisschool de Doorkijk. Een fijne, warme plek voor kinderen om zich te ontwikkelen. Gezonde voeding en veel bewegen zijn belangrijke thema’s bij Dopi. Ook past de locatie voor- en vroegschoolse educatie toe, zodat geen enkel kind achterblijft en ze met een gerust hart de overstap naar het basisonderwijs maken. Bij Dopi is samen spelen en samen leren, samen groeien.

Openingstijden

Maandag 08.00-18.30 uur
Dinsdag 08.00-18.30 uur
Woensdag  08.00-18.30 uur
Donderdag  08.00-18.30 uur
Vrijdag  08.00-18.30 uur 

Er is ook vervroegde opvang mogelijk vanaf 06.30 uur of 07.00 uur

Contactgegevens

Singelweg 5 A
6467 CE Kerkrade
045-5429654
kdvdopi@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Chantal Hanno
c.hanno@flowkinderopvang.nl|06-57043251 

Proef de sfeer

Gelegen in basisschool De Doorkijk in Terwinselen, met een eigen ingang

Babyopvang
Je baby komt in een kleine en speciaal voor baby’s ingerichte groep. Deze is volledig afgestemd op de behoeften van de allerjongsten: rust, veiligheid en geborgenheid. De inrichting van de groep en de begeleiding door onze babyspecialisten, prikkelen je baby de wereld om zich heen te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. Tevens volgen wij het voedingsritme van je kind.

Dreumesgroepen
We hebben dreumesgroepen. Zodra je kindje kan lopen, stroomt het door naar 1 van deze 2 groepen. Meestal is dit rond 1.5 jaar. Diverse speelhoeken, spelmaterialen en activiteiten zorgen in de groepen voor afwisseling en avontuur, zodat kinderen op hun eigen manier ontdekken en op hun eigen tempo kunnen groeien. 

Peutergroep
En dan hebben we nog een groep van 3 tot 4 jaar, waarin we de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de overstap naar de basisschool. In deze groep wordt VVE aangeboden. Ook werken we aan de zelfstandigheid van je kind, zodat de overstap naar de basisschool straks gemakkelijker gaat. We werken nauw samen met basisschool De Doorkijk en zorgen voor een warme overdracht zodra je kind de overstap maakt naar de basisschool. 

Structuur 
We werken met een vaste dagindeling. Dat geeft herkenning en biedt structuur aan je kind. Zo zijn er vaste eet-, verzorgings- en speelmomenten op een dag en houden we rekening met het slaapritme van je kind.

Gezonde voeding en beweging
Kinderen krijgen gezonde tussendoortjes zoals fruit en seizoensgroenten en drinken zoveel mogelijk ongezoete dranken als thee en water en bij hoge uitzondering ongezoet sap. De boterham wordt belegd met mager beleg zoals kipfilet, humus, zuivelspread, vegetarische smeerworst. Ook wordt er dagelijks bewogen door met de kinderen eenvoudige beweegspelletjes te doen. Dat kan zowel binnen als buiten.

Buitenspelen
Je kind speelt dagelijks buiten wanneer het naar Kinderdagverblijf Dopi komt. Buitenspelen is gezond, dus dat doen we veel! Een ruime, groene en schaduwrijke buitenspeelplaats, direct grenzend aan het kinderdagverblijf, biedt je kind de mogelijkheid om naar hartenlust buiten te rennen, fietsen, klimmen, etc.

Voor- en vroegschoolse educatie
Kinderdagverblijf Dopi is een KDV – Plus: we werken met een variant van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Speelplezier methodiek. Speelplezier staat voor samen, volwassenen en kinderen, plezier beleven aan spel. Kinderen leren taal, sociale en cognitieve vaardigheden door samen met andere kinderen te spelen onder leiding van meespelende, inspirerende, meer wetende, sensitieve (rekening houden met gevoelens van anderen), responsieve volwassenen ( adequaat reageren door op de juiste manier in te spelen op de signalen van kinderen).

Contact met jou als ouder
Een goed contact met jou als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar je wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema ontvang je bericht over de nieuwe woordenschat, versjes en liedjes die bij het desbetreffende thema horen. Zo kunt je ook thuis met de taalstimulering aan de slag, die voor je kind herkenbaar is.

GGD inspectie
Jaarlijks worden we gecontroleerd door de GGD. Klik hier om het jaarlijks inspectierapport in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »