INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

POV De Schakel

Midden in de wijk

Peuteropvang De Schakel maakt deel uit van basisschool De Schakel. Hier krijgen de peuters alle ruimte om te spelen en te ontdekken. Zo leren ze door te doen, maar ook van elkaar. Daarin worden ze begeleid door onze pedagogisch medewerkers. Met voor- en vroegschoolse educatie geven we nét wat extra aandacht aan taalontwikkeling; door rollenspellen, gesprekjes en vragen te stellen, dagen we de kinderen uit. Wij bereiden ze in elk geval goed voor op de volgende stap: de basisschool. En omdat we onze locatie en kennis delen met de basisschool, verloopt die overgang soepel.

Openingstijden

Maandag 8.30-12.00 uur en van 12.30-16.00 uur
Dinsdag 8.30-12.00 uur en van 12.30-16.00 uur
Woensdag 8.30-12.00 uur en van 12.30-16.00 uur
Donderdag 8.30-12.00 uur en van 12.30-16.00 uur

Gesloten tijdens erkende feestdagen

Contactgegevens

Seringenstraat 20
6466 XL Kerkrade
045-5422401
povdeschakel@flowkinderopvang.nl

Locatiemanager: Chantal Hanno
c.hanno@flowkinderopvang.nl|06-57043251

Proef de sfeer

Ontwikkelingsgerichte opvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn en bij ‘ de-grote-mensen-wereld’ horen. Dat is hun motief om te leren. Met de ontwikkelingsgerichte Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) methodiek Speelplezier is er voor de kinderen bijzonder veel aandacht voor de taalontwikkeling. Een rollenspel, gesprekjes voeren, vragen stellen: het daagt je kind uit om te praten en nieuwe woorden te leren. De locatie biedt themahoeken waar je kind ongestoord kan spelen. De pedagogisch medewerkers begeleiden je kind in het spel, zonder daarin te sturen.

De 2 jarigen worden voorbereid op de Voor- en Vroegschoolse Educatie. Je kind komt twee dagdelen per week in een peutergroep als het twee jaar is. Vanaf 2,5 jaar kan je kind, mits er plaats is, vier dagdelen per week komen. De peuters komen kinderen 2 ochtenden en 2 middagen naar de opvang. 

Contact met jou als ouder 
Een goed contact met jou als ouder vinden wij essentieel. Niet alleen in de dagelijkse wederzijdse overdracht, maar je wordt ook nauw betrokken bij de taalstimulering. Bij elk nieuw thema wordt een korte bijeenkomst gepland, waarin we samen de materialen die bij een thema horen bekijken en bespreken zodat je er thuis mee aan de slag kunt gaan.

Nauw contact met de gekoppelde basisschool
Alle VVE-locaties hebben een koppelschool. Zowel in het onderwijs als de opvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Er vindt goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Flow kinderopvang en de leerkrachten van de koppelschool. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. Dankzij mooie programma’s en structuren biedt de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. De pedagogisch medewerkers hebben de directe contacten met de scholen. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van VVE thema’s, organiseren van gezamenlijke activiteiten en vieringen maar daarnaast ook het overdragen van kinderen die gaan starten bij de basisschool. Zij hebben vier keer per jaar een koppeloverleg en bespreken daarbij de doorgaande leerlijn van voor- naar vroegschoolse educatie. Ook maken we afspraken over de invulling en de richting die we in gaan met betrekking tot VVE.

Peuteropvang de Schakel werkt samen met Basisschool de Schakel. Klik hier voor een link naar de website van de basisschool. 
Klik hier om het jaarlijks inspectierapport van de GGD in te zien. 
Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »