INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Peuteropvang

Met grote stappen vooruit

In de uitdagende omgeving van onze peuteropvang (2 tot 4 jaar) valt veel te beleven voor peuters! Naast spelen en omgaan met andere leeftijdsgenoten, leren kinderen ook te luisteren naar de pedagogisch medewerker en naar elkaar. Wij bereiden ze graag zo goed mogelijk voor op de basisschool. We bieden alle peuters in Kerkrade en Landgraaf 16 uur per week peuteropvang aan. In Kerkrade zijn de uren verdeeld over 46 weken en in Landgraaf zijn we 40 weken per jaar geopend.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

We werken op alle vestigingen met de zogeheten voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Met VVE worden eventuele taal- en ontwikkelingsachterstanden verminderd. Door te werken met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, krijgen nieuwe woorden en begrippen betekenis. 
We werken met het VVE- programma Speelplezier. Bij dit programma staat spelen voorop. Het taalaanbod wordt spelenderwijs aangeboden en herhaald op uitdagende en creatieve wijze. Eventuele taal- en ontwikkelingsachterstanden worden op deze manier snel ontdekt en aangepakt. Waar nodig zetten we specialisten zoals logopedisten of jeugdgezondheidszorg in of bieden onze medewerkers kinderen extra begeleiding. Peuters krijgen niet alleen de kans om lekker te ravotten, maar ze worden ook vanaf het moment dat ze bij ons komen, gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat ze goed leren luisteren, leren informatie op waarde in te schatten en hun eigen ideeën te verwoorden. Niet alleen naar elkaar toe, maar ook naar volwassenen. Onze pedagogisch opgeleide medewerkers besteden aandacht aan alle ontwikkelingsgebieden van de kinderen.
Gezond voedingsbeleid
We hanteren bij Flow een gezond voedingsbeleid. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Lekker veel bewegen hoort daar ook bij!
Mentorgesprekken
Op periodieke basis vindt er een mentorgesprek plaats, waarin we de ontwikkeling van jouw kind samen bespreken. Wanneer je gedurende het jaar behoefte hebt aan een extra gesprek dan plannen we dat vanzelfsprekend in. Geef het even aan bij een van de pedagogisch medewerkers van je kind.
Ouderportaal en -app
Met het ouderportaal en de ouderapp ben jij via foto's en berichten altijd op de hoogte van de belevenissen van jouw kind. Maar er is meer! Komt je kind een dag niet naar de opvang, dan kun je hem of haar afmelden via de ouderapp. Ook kun je gemakkelijk een berichtje naar de groep van je kind sturen en ontvang je belangrijke nieuwsberichten. 
Samenwerken aan ontwikkeling
Kinderopvang betekent voor ons samenwerking aan de opvoeding en begeleiding van jouw kind in de belangrijkste ontwikkelfase van zijn of haar leven. Onze kennis en ervaring delen we graag met jou. Elke dag zorgen we voor een persoonlijke overdracht tijdens het breng- en haalmoment. Zo houden we elkaar op de hoogte. 

Zoek & vind jouw vestiging!

Gewenste plaats

Radius: KM
Laden ...
Onze vestigingen: 0 AFDRUKKEN

Winkelrichting:

Bepaal hier jouw route!

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »