INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Kinderdagverblijf

Aandacht voor je kind

Flow kinderopvang biedt opvang aan baby’s en peuters (0 tot 4 jaar) in onze kleinschalige kinderdagverblijven, waar baby’s en peuters (0 tot 4 jaar) de best mogelijke en persoonlijke verzorging krijgen. We hebben vaste groepen van 10 tot 16 kinderen met verschillende leeftijden (tot 4 jaar), die worden begeleid door onze gediplomeerde pedagogische medewerkers. Vertrouwde gezichten die aan vaste groepen gekoppeld zijn. Voor de allerkleinsten, de baby’s, die een geheel eigen verzorging en aandacht eisen, hebben we nagenoeg overal een aparte groep met speciaal opgeleide babyspecialisten.

Een dagje bij de kinderopvang

Voor de allerkleinsten, de baby’s, die een geheel eigen verzorging en aandacht eisen, hebben we nagenoeg overal een aparte groep. Dit kan een groep van 0 tot 2 jaar zijn, of een groep tot maximaal 1.5 jaar. Zodra je kind er aan toe is gaat het naar een dreumesgroep of peutergroep. Een groep die weer heel anders ingericht is dan een babygroep. Een dreumes- of peutergroep heeft leuke themahoeken, waar je kind lekker kan gaan ontdekken. Tussendoor is er alle ruimte voor een dutje; lekker in de babyhangmat, misschien wel in een buitenbedje, of binnen in de slaapkamer. Voeding en luiers verzorgen wij, tenzij je kind speciale voeding nodig heeft. Dat bespreken we tijdens het intakegesprek! Ben je thuis aan de slag met zindelijkheidstraining? Laat het ons weten. Wij ondersteunen daar graag bij en houden daar bij de opvang natuurlijk ook rekening mee. In het laatste groepje van het kinderdagverblijf wordt er veel aandacht besteed aan zelfstandig de jasjes aan doen en soms even wat langer op de billetjes blijven zitten. Ook is er (nog meer) aandacht voor taal. Op een speelse manier uiteraard en soms wordt er zelfs een bezoekje gebracht aan de basisschool. Dit alles om je kind voor te bereiden op de overstap naar de grote school. Aangezien onze kinderdagverblijven veelal in de buurt van of in een basisschool gevestigd zijn, is die overstap vaak al wat minder groot. Het is tenslotte al een vertrouwde plek voor de kinderen. 
Gezond voedingsbeleid
We hanteren bij Flow een gezond voedingsbeleid. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Lekker veel bewegen hoort daar ook bij!
VVE- aanbod
In de peutergroep besteden we ook aandacht aan voor-en vroegschoolse educatie (VVE). We gebruiken het programma speelplezier, gericht op de taal- en spraakontwikkeling. Eventuele achterstanden worden zo snel ontdekt en aangepakt, zodat je kind goed voorbereid is als het naar de basisschool gaat. 
Luiers en voeding
Luiers en voeding hoef je niet mee te geven, daar zorgen wij voor! Tenzij je kind borstvoeding krijgt of speciale (dieet)voeding. Dit bespreken we tijdens het intakegesprek. In de babygroep volgen we het slaap- en eetritme van thuis, want dat is je kindje gewend. Na verloop van tijd gaat het mee in ons vaste ritme. 
Veiligheid voorop
Om de veiligheid van de kinderen te borgen hebben we speciale procedures en voldoen al onze locaties aan de veiligheidseisen en hygiënevoorwaarden van ons eigen kwaliteitssysteem, de GGD en de brandweer. We werken actief vanuit ons pedagogisch beleidsplan, dat je altijd in kunt zien op deze website of op locatie. 

Zoek & vind jouw vestiging!

Gewenste plaats

Radius: KM
Laden ...
Onze vestigingen: 0 AFDRUKKEN

Winkelrichting:

Bepaal hier jouw route!

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Centraal Bureau
Akerstraat 149
6466 HD Kerkrade
045-5426688
info@flowkinderopvang.nl
KVK: 41072191
Meer informatie
Snel naar
Zoeken
Gebruik onze handige zoekfunctie 
om snel te vinden waar je naar 
op zoek bent.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
Translate »